טיפול בסוסים בחורף

טיפול בסוסים בחורף

החורף הישראלי קצר, והסוסים שלנו מתמודדים איתו די טוב. כמעט אין אצלנו שלג, והטמפרטורה בלילות אמנם נמוכה, אבל לעתים רחוקות יורדת ממש אל מתחת לאפס.

באופן כללי, סוסים מתמודדים הרבה יותר טוב עם החורף הישראלי מאשר עם הקיץ. הגוף שלהם מתאים את עצמו לתקופה הקרה על ידי ייצור שומן מוגבר, ואפשר לראות שכאשר נותנים להם אפשרות בחירה, הם יעדיפו להיות בחוץ ולא בתא שלהם – גם כשמאוד קר. אם הסוס שלכם במצב גופני טוב, ומקבל תזונה איכותית, אין לכם מה לחשוש – הוא יהיה בסדר גמור גם בחוץ במהלך החורף.

איך יודעים כשלסוס קר?

כאשר הטמפרטורות יורדות ולסוסים קר, הם יציגו התנהגות שמעידה על כך – הם יעמדו יחד בקבוצות ויחפשו מחסה מהרוח. סייחים ישכבו מכונסים כדי למזער את החשיפה לאוויר הקר. לפעמים הסוסים ירעדו כאשר קר במיוחד – זה קורה בעיקר כשהסוס רזה ואין לו מספיק שומן בגוף.

איך מטפלים בסוסים בחורף?

סוסים בחורף

במהלך החורף, כדאי לתת לסוסים מזון בכמות גדולה יותר לעומת הקיץ – הגוף שלהם עובד בלשמור על הטמפרטורה הפנימית, והם צורכים יותר אנרגיה. יש להתאים את כמות המזון למידת הפעילות הגופנית של הסוס. אל תגזימו עם התערובת – בחורף הסוסים עובדים פחות בגלל הגשם, ומתן כמות גדולה של תערובת או מאכלים עתירי סוכר, עלול לגרום ללמיניטיס.

אם נתתם לפרווה של הסוס שלכם לצמוח לכבוד החורף – הרי שסיפקתם לו הגנה טבעית בפני הקור. עם זאת, הפרווה של הסוס מבודדת הרבה פחות כשהוא רטוב או מכוסה בבוץ, ולכן חשוב לספק לסוסים מחסה מהרוח ומהגשם בחורף. בנוסף, חשוב מאוד להבריש ולטפח את הפרווה, לנקות אותה מבוץ מדי פעם ולאפשר לשומנים הטבעיים של העור לצפות אותה ולהפוך אותה למגן טבעי מהגשם.

חשוב לזכור גם את נושא המים לסוסים בחורף – יש לוודא שיש להם אספקה שוטפת של מים טריים. אם אתם גרים באזור קר במיוחד, בדקו שהמים לא קופאים במהלך הלילה. ודאו שהסוסים שותים מספיק – קוליק בגלל התייבשות יכול לקרות גם בחורף!

אם הסוסים שלכם מגולחים, יש לכם סוסים מבוגרים במיוחד או רזים, או שקר מאוד באזור המחיה שלהם, אפשר כמובן לכסות אותם בקובן. אל תגזימו עם הכיסויים – סוס שעומד באורווה סגורה ולא חשופה לרוח, צריך קובן דק רק כאשר הטמפרטורה מתחילה לרדת מתחת ל-10 מעלות. הקפידו גם להסיר את הקובנים בשעות הבוקר, כשמתחיל להתחמם – אחרת הסוסים יזיעו ויסבלו שלא לצורך. אם חזרתם מטיול ארוך או אימון רציני והסוס מזיע, כסו אותו בקובן פליז עד שיתייבש, על מנת שלא יתקרר.

בוץ הוא לא בעיה גדולה בדרך כלל, אלא אם כן אזור המחיה של הסוסים מוצף לעתים קרובות או שאין להם מקום יבש להניח את הפרסות. מומלץ לנקות את הרגליים של הסוסים מהבוץ כדי למנוע התפתחות פטריות, ויש לספק להם מדרך יבש כלשהו. אם הפרסות שלהם לא מצליחות להתייבש, אפשר להשתמש במוצרים המסייעים בייבוש הפרסה.

פרסות הסוס גדלות בקצב איטי יותר בחורף לעומת הקיץ, אבל דווקא בעונה הזו חשוב מאוד להקפיד על ביקורי מפרזל סדירים, משום שקצב הגידול האיטי מקשה על מעקב אחרי סדקים ובעיות אחרות בפרסה.