מידע לבעלי סוסים: כך תטפלו בסוס שלכם בצורה הטובה ביותר

שמירה על סוס בריא ושמח דורשת תשומת לב קפדנית לשגרת הטיפול שלו. מטיפוח ועד האכלה, פעילות גופנית וביקורי וטרינר ותנאים סביבתיים. כבעלי סוסים, עלינו ללמוד ולצבור מידע באופן תמידי, על מנת לוודא שלסוס שלנו יש את התנאים הטובים ביותר.

תזונה ושתייה

סוסים הם חיות מרעה, ורוב תזונתם צריכה להיות מורכבת מחציר או מרעה. ככלל, סוס זקוק ל-1.5-2% ממשקל גופו במזון ביום, בעיקר בצורת מספוא. חשוב לעקוב אחר משקלם ולהתאים את ההאכלה לפי הצרכים של הסוס.

במיוחד בישראל, חובה לוודא שלסוסים יש גישה למים טריים ונקיים. סוס ממוצע שותה כ-5-10 ליטר ביום, אבל זה יכול להוית גם יותר, בתלות במזג האוויר ורמת הפעילות הגופנית.

טיפוח וטיפול

טיפוח קבוע של הסוס מקדם בריאות עור טובה, מפחית את הסיכון לפציעות או מחלות עור ומחזק את הקשר עם הסוס. בתיק המברשות של כל בעל סוסים צריכה להיות מגרדת, מברשת רכה, מברשת רעמה וזנב ומנקה פרסות. כדאי לדאוג גם לשמן פרסות, מרכך זנב, ספריי זבובים ומגבונים לחים.

פעילות גופנית ואימונים

סוסים זקוקים לפעילות גופנית סדירה כדי להישאר בריאים פיזית ונפשית. גם אם הם מבוגרים, וכל עוד הם לא יצאו לפנסיה, האימרה היא "סוסים צריכים עבודה". אל תשאירו אותם בתא או במרעה בלי הפעלה כלשהי. הפעילות יכולה להיות כל דבר: רכיבה ספורטיבית, טיולים, סוס שילדים מטפלים בו ומברישים אותו, אימוני ליברטי ועוד. צרכי הפעילות הגופנית עשויים להשתנות בהתאם לגיל הסוס, גזע ומצב בריאותו.

אימון הוא עוד חלק חיוני בטיפול בסוס. בין אם זה פקודות פשוטות או מיומנויות מתקדמות, אימון עקבי עוזר לסוס להיות בטוח יותר ומאפשר לשניכם ליהנות מהאינטראקציות ביניכם.

ביקורי וטרינר וטיפולים אחרים

השקעה בטיפול וטרינרי מונע יכולה לחסוך מכם התמודדות עם בעיות ומקרי חירום בהמשך. מומלץ לבצע בדיקות וטרינר סדירות, לפחות פעם בשנה. וטרינר יכול לבצע בדיקה גופנית, בדיקת שיניים וחיסונים נחוצים.

לוח זמנים לתילוע הוא גם קריטי, והווטרינר שלכם יכול לעזור לכם להגדיר את התוכנית היעילה ביותר, בהתבסס על הצרכים והסביבה של הסוס שלך. כדאי לכם לשקול גם ביקורים של כירופרקטית סוסים, לפי הצורך, ואפילו ללמוד תרגילי מתיחה ושחרור שאתם יכולים לעשות בעצמכם עם הסוס.

טיפול בפרסות ופרזול

הפתגם אומר "אין פרסות, אין סוס". לבריאות הטלף יש חשיבות עצומה בקרב סוסים. הקפידו לנקות את הפרסות כל יום, כדי לוודא שלא נתקעו שם כל מיני אבנים, שאין רקבונות, סדקים או שברים וכו'.

פרסות הסוסים גדלות כמו הציפורניים שלנו, ולכן יש לטלף אותן כל 6-8 שבועות על ידי מפרזל מקצועי. אל תתפשרו על מפרזל, קחו את בעל המקצוע הטוב ביותר, גם אם זה יקר יותר.

מחסה וריפוד בתא

סוסים צריכים מקום יבש, נקי ונוח למנוחה. בין אם זה אורווה או סככה, ודאו שהיא מספקת הגנה מפני מזג אוויר בעייתי כמו חום או גשם שוטף.

יש להשתמש במצעים כמו קש, נסורת או חומרים אחרים שמתאימים לסוסים. ודאו שהתא נקי, שאין הצטברות של גללים או נוזלים, ושיש מספיק מצע כדי שהסוס יוכל לשכב בנוחות, ולא יחליק כשהוא מנסה להתרומם משכיבה.

הבריאות הנפשית של הסוס

אחרון חביב: המצב הנפשי והמנטלי של הסוס הוא אחד הדברים הכי חשובים שיש. סוסים הם חיות עדר ומשגשגים באינטראקציות חברתיות, אז אם אפשר, העדיפו להחזיק יותר מסוס אחד, או להחזיק את הסוס במקום שבו יש לו קשר עם סוסים אחרים. אינטראקציה, משחק ואימונים קבועים עוזרים גם לשמור על הבריאות המנטלית של הסוס.

התמונה נוצרה באמצעות מנוע הבינה המלאכותית, מידג'רני