7 מיתוסים על סוסים שהגיע הזמן לנפץ
עולם הסוסים מלא במיתוסים ואגדות אורבניות, חלקם נובעים ממסורות עתיקות ורבות שנים, וחלקם סתם מבורות וחוסר יכולת להשתחרר מתפיסות מוטעות. הנה כמה מיתוסים שקשורים לסוסים ורכיבה:
סוסים ישנים תמיד בעמידה
סוסים ישנים בעמידה חלק מהזמן, אבל לא תמיד. כחיות נטרפות, סוסים נחים בעמידה כדי שיוכלו להימלט במהירות מפני טורפים במידת הצורך. עם זאת, הם שוכבים כאשר הם זקוקים לשינה עמוקה או שנת REM.
סוסים לא צריכים כמויות גדולות של שנת REM, כך שהם לא צריכים לשכב לעתים קרובות. עם זאת, סוסים שמרגישים בטוחים בסביבה שבה הם נמצאים – ישכבו לפעמים סתם בשביל לנוח (בעיקר אם יש סוסים אחרים בסביבה). אפשר לראות סוסים שאוהבים לשכב בשמש החמימה. במקומות עם מזג אוויר חורפי קיצוני, האביב מכונה לעתים "עונת הסוסים המתים", מכיוון שהם שוכבים ללא תנועה ונראים מרחוק כמו פגרים.
סוסים הם עיוורי צבעים
סוסים לא רואים צבעים כמונו, אבל הם בהחלט לא עיוורי צבעים. סוסים רואים היטב צבעים כמו כחול וצהוב, אבל רואים פחות טוב ירוק ואדום.
סוסים הם בעצם "כלבים גדולים"
האופי של סוסים אינו כמו של כלב או חיית מחמד אחרת. בעוד שחלק מהסוסים יראו נאמנות לבעלים ואף יהפכו לחבר לכל החיים, לא כולם בעלי אופי כזה. סוסים הם חיות עדר נטרפות, והמבנה החברתי של העדר שונה מזה של להקת כלבים.
חשוב מאוד לאמן ולאלף סוסים בדרך שמתאימה ומבינה את ההתנהגות שלהם, ולא להתייחס אליהם כמו חיה אחרת. אנחנו בחוות מורשת הטנסי מקפידים על אילוף מקצועי של סייחי הטנסי ווקר מגיל צעיר, על מנת להבטיח שיהוו עבורכם חברים נאמנים וסוסי רכיבה מעולים.
רכיבה על סוסים היא ספורט לעשירים
אין ספק שקנייה ואחזקת סוס הן לא עסק זול, וזה לא כמו לאמץ כלב, חתול או תוכי. רוב האנשים לא יכולים להחזיק סוס בבית, מכיוון שזו חיה מורכבת ועדינה שצריכה תנאים מתאימים למחייתה. לכן, רוכבים רבים משתמשים בשירות של פנסיון סוסים, והעלות יכולה בהחלט להגיע לכמה אלפי שקלים בחודש.
עם זאת, אפשר לרכב על סוסים גם בלי לקנות סוס – במסגרת טיולי רכיבה, שיעורי רכיבה על סוסים, רכיבה טיפולית ועוד, והעלויות נמוכות משמעותית.
פרסות שחורות חזקות יותר מפרסות לבנות
מדובר בסיפורי סבתא (ויש לא מעט כאלה בעולם הסוסים). אין שום אמת בטענה הזו. חוזק הפרסה נקבע לפי איכות התזונה, מקצועיות המפרזל והטיפול בסוס, שגרת האימונים שלו ועוד.
סוסים חייבים להיות באורווה או במקום סגור במזג אוויר חורפי
קודם כל, החורף הישראלי הוא לגמרי לא חורף מבחינת הסוסים. אבל גם באירופה ובארה"ב, שם החורף מלא בשלג ובטמפרטורות קיצוניות מתחת לאפס, לא כולם סוגרים את הסוסים בתאים – ואין שום חובה לעשות כן. סוסים מסתדרים טוב מאוד במזג אוויר חורפי ואוהבים גשם ושלג. חשוב, כמובן, לתת לסוסים תנאים טובים, מחסה, מקום להתייבש, ואוכל ומים בשפע, ולתת טיפול מיוחד לסוסים מבוגרים או רזים, אבל מלבד זאת – לסוסים אין בעיה לשהות בחוץ בקור, בגשם ובשלג.
אסור לתת מים קרים לסוס מיד אחרי פעילות גופנית
המיתוס הזה הופרך על ידי חוקרים שבדקו סוסים באולימפיאדת אטלנטה. ייתכן שמקור המיתוס בספר המפורסם "הסייח השחור", שם מתואר מקרה של קוליק בעקבות השקיית הסוס במים קרים לאחר רכיבה קשה.
למעשה, יש לספק לסוסים גישה תמידית למים, במיוחד בתנאי חום, ואין לחכות שהסוס יתקרר כדי לתת לו לשתות. להיפך – אם ממתינים יותר מדי, הסוס עלול להתייבש בגלל אובדן מים ואלקטרוליטים. בקיצור – תנו לסוס לשתות!